• Sem Urška Pečnik, rojena v Celju, otroštvo in mladost sem preživljala v Celju, kamor se vedno rada vračam, sedaj pa sem že 15 let doma v Zgornji Savinjski dolini. Poročena in mamica dveh otrok, ki prosti čas v pomladnih, poletnih in jesenskih mesecih najraje preživljamo ob morju, pozimi pa zelo radi smučamo. In ravno morje je tisto, iz katerega črpam potrebno energijo za nove ideje, rešitve in zmage.
 • Osnovno in srednjo šolo sem obiskovala v Celju, diplomirala pa na Pravni Fakulteti Univerze v Mariboru ter si s tem pridobila strokovni naziv univerzitetna diplomirana pravnica. Poleg mnogih dodatno pridobljenih strokovnih znaj, sem še posebej ponosna na pridobljeno licenco Ministrstva za okolje in prostor za opravljanje poslov nepremičninskega posredovanja.
 • Že kot majhna deklica sem rada pomagala svojim vrstnikom z željo, da bo vse pravično, da nihče ne bo prikrajšan, po krivici kaznovan ipd. Kaj kmalu je bilo jasno meni in moji mami, da bom, ko bom velika, pravnica.
 • Svojo prvo pogodbo sem napisala preden sem šla v 1. letnik gimnazije, in sicer za rabljen motor, ki sem si ga kupila s privarčevanim denarjem. Spomnim se, da sem iz sredine malega zvezka odtrgala list papirja in pogodbo s petimi členi napisala kar s svinčnikom. In je »zdržala«, bila je veljavna.
 • Po tem, ko sem diplomirala na Pravni fakulteti v Mariboru, so me kot zelo dobro in odgovorno delavko v času študija, zaposlili v nekdanji Banki Celje d.d. kot samostojno pravnico. Kar hitro sem napredovala in zaupali so mi vodenje pravne službe. Potem je prišlo do združitve Banke Celje d.d. in Abanke d.d., kjer sem uspešno in odgovorno delala skoraj 5 let, nakar je leta 2020 prišla združitev Abanke d.d. in Nove kreditne banke Maribor d.d.. Kljub dobremu vzdušju med sodelavci, sem začutila, da moram po skupaj 17 letih dela v bankah, pomagati ljudem še na drugačen način, širše in še bolj osebno.
 • Delo v bankah mi je postreglo z mnogimi zgodbami, veselimi in žalostnimi. Za vsako od njih sem hvaležna, vsaka posebej in vse skupaj so me mnogo naučile. Spoznala sem mnogo ljudi, stkala mnoge vezi. V bankah sem bila skoraj vedno na strani »močnejšega«, torej upnika, mnoge zgodbe na drugi strani so se me dotaknile (še posebej izvršbe in stečaji posebej ranljivih skupin) in ves čas je v meni rasla želja, da pomagam tudi njim, šibkejšim in predvsem takrat, ko še ne bo prepozno. Torej preventivno. In prišla sem do odločitve, da se podam na samostojno pot, z zavedanjem, da mi vselej ne bo z rožicami postlano, ampak z leti dobivam trdo kožo.
 • V mesecu oktobru letos, sem v objektu Avtobusna postaja Mozirje, odprla pravno pisarno Legalis (Pravno in poslovno svetovanje ter posredovanje v prometu z nepremičninami Legalis, Urška Pečnik s.p.), kjer nudim naslednje storitve: pravno in poslovno svetovanje, preglede in sestavo pogodb, skrbne preglede pravnega stanja nepremičnin, zavarovanje in izterjavo terjatev, pomoč pri vseh vrstah administrativnih opravil (npr. sestave raznih vlog, izpolnitev obrazcev ipd) ter seveda nepremičninsko posredovanje, kamor sodijo predvsem nakupi in prodaje, oddaje in najemi vseh vrst nepremičnin.
 • Z naborom svojih znanj in posledično storitev, želim tako fizičnim, kakor tudi pravnim osebam, pri njihovem delovanju pomagati oz. jim omogočiti, da vse potrebno ali vsaj čim več za izpeljavo določene zadeve uredijo na enem mestu, torej, da lahko, če se le da, pri zadevi pomagam od začetka do konca. Ker pa vselej vendarle ni mogoče, da se zadeva v celoti izpelje na enem mestu, se z veseljem in ponosno pohvalim, da dobro sodelujem tudi s svojimi kolegi pravniki in drugimi strokovnjaki, ki kdaj pa kdaj, v zelo zapletenih primerih, skupaj staknemo glave in najdemo rešitev. Vedno zagovarjam stališče, da nismo vsi za vse in moramo zato sodelovati in si pomagati.
 • Kot posebej pomembno in strankam prijazno v teh »korona« časih se mi zdi, da je potrebno biti dostopen na več načinov, zato sem se odločila, da svoje storitve ponudim bodisi osebno v pisarni, po telefonu, po elektronski pošti, bodisi, da jaz obiščem njih.
 • Ker želim pomagati in predstaviti pomembnost pravočasne pravne urejenosti zadev, sem se odločila, da bom vsak mesec pripravljala posebne akcijske ponudbe.
 • Ob koncu bi rada povedala, da sem vesela in počaščena, da sem v Zgornji Savinjski dolini lepo sprejeta, da smo se navadili drug drugega ter bralcem in vsem ostalim na srce položila, da nikar ne odlašajte in poskrbite zase, za svoje bližnje in za svoje premoženje takrat, ko še ni prepozno, ko (še) ni težav, da jih tudi v prihodnosti ne bo. Ne bo vam vzelo niti veliko časa, niti veliko denarja, bo pa vam in vašim naslednikom prihranilo ogromno časa, denarja in predvsem energije. Seveda nikoli ne bom odrekla pomoči tistim, ki ste se že znašli v težavah. Jaz sem tu, za vas in veselim se vsakega sodelovanja z vami!
 • Urška Pečnik v Mozirju 15.10.2021

____________________________________________________________________________________________________________
 Avtorske pravice LEGALiS Urška Pečnik s.p. - Politika zasebnosti - November 2021

The web page was created with Mobirise web templates